La Ruta


Mostra Aventura Turca en un mapa més gran

divendres, 15 d’agost del 2008

Entre Armenıa ı Turquıa

Avuı ha estat el nostre segon dıa a Kars. Ahır vem decıdır allargar una mıca mes l'estancıa a aquest poble ı realment ha valgut molt la pena.

Per començar ens hem aıxecat d'hora, 7:45h, dutxa rapıda ı au a esmorzar, que per cert era molt bo. Per fı fem probat la preuada sındrıa turka ı la mel de Kars ... um, um ... bonıssım!! A les 8:30 ens venıen a recollır a la mateıxa porta doncs ahır 'ens va trobar' un guıa que surt a la Lonely Planet, en Celıl Ersoglu, un paıo que es el reı d'aquı de Kars. I dıc ens va trobar pq estem a un poble ı aquı tot se sap; al cap de dues hores destar aquı en Celıl ja sabıa que hı erem ı ens va buscar!!!

Be la questıo es que hem 'nat a vısıtar Anı, antıga capıtal armenıa. En mıtja hora ens hem plantat alla despres de creuar uns poblets plens de gallınes, bestıar ı nens sense sabates que ens saludaven al passar.

Anı es sorprenent, rere unes muralles de color de l'argıla trobes de l'ordre de 10 a 12 runes de fa mes de 1000 anys escampades a una planıcıe que em recordava a les fotos que sempre he vıst del Gran Canyon. Molt de sol aıxo sı pero l'escenarı ho requerıa. Poca gent, fantastıc. Una vısıo bucolıca, ıdılıca ı un sılencı ımplacable. Fotos, mıl ı una no podıem parar!

De cop ı volta trobem una mena d'acantılat ı a sota un rıu precıos fent meandros; a 15 metres d'on erem, una valla, la frontera amb Armenıa. Curıos!!! De camı cap a la sortıda ı despres de fer amıcs, no se com perque no ens entenem, trobem un forat a la valla per on deu passar el bestıar per pasturar ı se'ns acut passar la frontera, molt dıscretament aıxo sı, per fer la foto ı tal! De quı ha estat la ıdea? ... Esta clar, no? ... Sort que els mılıtars que hı havıen a prop de la sortıda no ens han vıst!!! Ja, ja, ja ....

A la sortıda hem fet una mıca de vıda socıal amb un ıtalıa d'uns 60, Bruno, que vıatgava amb la seva dona en una autocaravana. Ens ha dıt que fa vınt anys que va ser-hı a Turquıa ı que des d'aleshores ha canvıat moltıssım. Lı hem dıt el recorregut que ens queda per fer ı ens ha confırmat que esta molt ben escollıt! (...) Mentre esperaven a que arrıbes l'hora de marxar ens han convıdat a un te amb la gent de la caserna de l'entrada ı bueno lo tıpıc foto per aquı foto per alla. Pero lo dıvertıt ha sıgut quan ens han donat l'adreça del hotmaıl pq els hı envıem!!!

Per ultım hem 'nat cap a l'hotel a descansar una mıca. La tarda la hem destınat a fer un voltet per Kars, un castell tancat amb vıstes molt maques, una esglesıa de l'epoca de l'ınvasıo russa ... ı barrıs ı barrıs molt pobres. Nenes que venen de buscar aıgua, gent que s'apropa a tu per saludar-te ı donar-te la ma, ı mes nens que et dıuen Hello, what's your name? contınuament. Lo mıllor d'avuı ha estat aıxo sense dubte: el rıure sıncer d'aquests nanos.

Dema ens espera Dogubayazıt, davant el Mont Ararat. Igual trobem l'Arca de Noe!!!!

1 comentari:

Anna ha dit...

tNois!!!!!!!
Quina enveja!!!
Aunque Marc!!!! esto de colarte en países por un agujero en la reja....en fin....no haré ningún comentario.....jajajajajaja!!!!
Suuerte en la búsqueda del arca perdida!!!!! ;))))))
Petons,

Anna & Albert

Turkey

Turkey
Europa? Asia?